Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Στηρίζουμε τη διδασκαλία της Πληροφορικής

Ίσως θα έχετε μάθει ότι ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργείου παιδείας για το νέο λύκειο είναι η ουσιαστική κατάργηση του μαθήματος της πληροφορικής (προτείνεται η προαιρετική διδασκαλία του ως μαθήματος επιλογής για 2 ώρες την εβδομάδα στην Α λυκείου μόνο).

Ως μαθηματικός θεωρώ ότι η πληροφορική προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί ένας ιδιαίτερος τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης προβλημάτων που είναι γενικότερα χρήσιμος. Η σχέση των μαθηματικών με την πληροφορική είναι στενή (σε σημείο μάλιστα που αρκετές φορές τα όρια  μεταξύ της επιστήμης των μαθηματικών και της πληροφορικής είναι ασαφή) και άκρως παραγωγική. Η πληροφορική μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης. Μπορεί επίσης να τεκμηριώσει την ανάγκη της μελέτης των μαθηματικών αφού μαθηματικά εργαλεία και μέθοδοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην πληροφορική. Τα ονόματα των Turing, Kleene, Church και von Newmann, Shannon, Shamir, Diffie, Hellman μεταξύ άλλων θα πρέπει να μας λένε πολλά.

Ως έλληνας πολίτης απορώ πως θα βγούμε από την κρίση, θα έχουμε ανάπτυξη και γενικότερα θα πορευτούμε στο μέλλον ως χώρα και κοινωνία χωρίς πληροφορική.

Αν θέλετε δηλώστε την υποστήριξη σας στον ακόλουθο σύνδεσμο.
 ΟΧΙ στην εξαφάνιση της Πληροφορικής από το Λύκειο Petition | GoPetition

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου